BEGIVENHETER

Reis Nepal presenterer med stolthet det nepalesiske bandet Ashesh & Nekhvams store Norges-turné! Veldedighets-konserter til inntekt for Nepal.
Møt opp – og hør Katmandus kuleste band! https://www.youtube.com/watch?v=1BFWYaTbBfI&feature=youtu.be

04. AUG Notodden Bluesfestival – Notodden hotell
05. AUG Notodden Bluesfestival – Notodden hotell
06. AUG Hemsedal – Fauskivalen
10. AUG Hamar – Tante Gerdas utescene kl. 18.00
13. AUG Rosendal – Snikkeriet kl. 20.00
17. AUG Lom – Fjoset pub (se plakat) kl. 20.00
20. AUG Molde – Rådhusplassen (tid kommer)
23. AUG Volda – Rocken (tid kommer)
24. AUG Kongsberg – Energimølla kl. 20.00
25. AUG Oslo – Grefsenkollen (sammen med Amund Maarud) kl.18.00
26. AUG Sandefjord – (tid og sted kommer)
27. AUG Kristiansand – Kathmandu Thali restaurant kl. 19.00

 

prayplay  13926014_1068332979902061_3289595627487123476_o

 

I forbindelse med turnéen og konserten i Oslo:
Bli med på ”Topptur” med Jon Gangdal til sjelden blueskonsert på Grefsenkollen, torsdag 25 august.

Før arrangementet Pray and Play for Nepal på Grefsenkollen torsdag 25. august, inviterer vi til en hyggelig topptur før den norske bluesgitaristen Amund Maarud, en av Norges beste. opptrer sammen med den nepalske bluesgitaristen Ashesh Dangol. Ashesh Dangol kalles «Himalayas Jimi Hendrix» og har opptrådt på scener over hele europa. En garantert rocka opplevelse!

Vi møter den kjente fjellklatrer og forfatter Jon Gangdal ved bussholdeplassen Akebakkeskogen klokka 17:00 Buss 56 tar deg dit. Deretter går vi en time før vi når de Grefsenkollske terrasser. Der vil Dangol og Gangdal og andre representanter fra ReisNepal først vise bilder og fortelle om situasjonen i Nepal som reisemål etter jordskjelvet. Samtidig forbereder det nepalske kjøkkenpersonalet på Grefsenkollen den nepalske nasjonalretten Dal Bhat som vi inntar før konserten braker løs!

Meld deg på på fotturen her: charlottemolstad@orange.fr

Kjøp billett (200nok+avgift) til konsert her:
http://www.ticketmaster.no/…/stttekonsert-for-nepal-…/506097
Dal Bhat mat 150 NOK betales på stedet.
Fotturen koster ingenting men vi håper på sterk giverglede på stedet!

Alt overskudd går til direkte prosjekter i Nepal. God tur!

 

REIS NEPAL PÅ REISELIVSMESSEN 2016   

Vår stand, donert av messearrangøremessebilden, var sentralt plassert midt i messeområdet, hadde 40 000 besøkende hele helgen 15-17. januar, takket være dugnad fra alle hold, og ikke minst besøk fra Lucky Chhetri, daglig leder for den prisvinnende nepalske turoperatøren THREE SISTERS med tiltaket Empower Women of Nepal. I tillegg til å produsere reiser og fjellturer for grupper og enkeltpersoner over hele Nepal, bistår de kvinner og landsbyer der de har turer med utdanning, yrkesveiledning, hygiene, miljø og entreprenørskap for kvinner. For dette har de fått den ettertraktede National Geographic Legacy Award.

For å øke interessen for standen og REIS NEPALs virksomhet, hadde Turkish Airlines generøst gitt to billetter til et lotteri, der alle som donerte kr 100 til REIS NEPAL via mobiltelefon var med i trekningen av to reiser til Nepal, samt en 5 dagers Himalaya-trek med THREE SISTERS. Ekstrapremier var  5 eksemplarer av boken Verdens Fineste Fjellturer, donert av forlag.

Ikke tvil om at dette tiltaket bidro betydelig til å øke oppmerksomheten omkring Nepal som reisemål, både hos publikum og bransje.

 

Fullt hus på EVEREST veldedighetsforestilling
Alle billetter (280 stk til kr 275 stykket) ble revet bort i løpet av få dager for førpremieren på storfilmen EVEREST.

En svært vellykket kveld den 15.september for Nepal på Victoria kino i Oslo: mens United International Pictures og deres profesjonelle stab bød på en sitrende film i samarbeid med Nordisk Film Kino, ble aftenen avrundet på Asia Restaurant på Aker Brygge, der vertskap Anne Koppang inviterte til elegant asiatisk fingermat og et glass attåt.

Før filmen ga initiativtaker Arild Molstad ordet til Ralph Høibakk og klatrekolleger Jon Gangdal, Bjørn Myrer og Dawa Chhiri Sherpa, som snakket om hvordan populariteten omkring Everest- ekspedisjoner medførte både sine pluss- og minussider.

debatt

 

Se den knakende bra storfilmen EVEREST – og hjelp Nepal.

Velkommen til Veldedighetsforestilling 15.sep kl. 17:30 på Victoria kino i Oslo.

Hele billettinntekten går til Nepal, som fremdeles ligger nede etter jordskjelvene som tok over ni tusen liv og knuste landets økonomi. Vær beredt på to sitrende, spenningsfylte timer; superb fotografering og med en stjernespekket rolleliste (Keira Knightley, Emily Watson, Josh Brolin, Jake Gyllenhaal m.fl) 
Filmen beskriver den berømte 1996-ulykken, beskrevet i klassikeren I Tynn Luft.

EVEREST handler ikke bare om vågemot i «dødssonen», men også om ansvarsløshet og medmenneskelighet – og reiser spørsmål om hva klatresporten på dette nivå tilfører Nepal. Mange sherpa-liv forkortes som følge av risikabel jobbing. På mange av Himalayas fjellsider er det ikke bare velstående utlendinger som står i kø – men også en rekke dilemmaer og paradokser. Disse vil diskuteres i forkant av forestillingen, der kjente fjellklatrere er å finne på scenen- og på et « nachspiel » etter filmen.

Billettinntektene går til Nepal, til gjenreising av stier, overnatting- og bevertningssteder langs fjellrutene m.m. «Vi vet at støtte til aktører i Nepal som bedriver ansvarlig turisme både på kort og lang sikt vil skape vidtrekkende, positive ringvirkninger for hele landet,» uttaler initiativtaker Arild Molstad.

Innsamlingen foregår i samarbeid med Varde-stiftelsen, og mottakerapparatet i Nepal vil bestå av et erfarent, pålitelig team av toppfolk. Den 2-årige aksjonen satser på effekt fra hver innsamlet krone, med full synlighet og minimale administrasjonskostnader.

Kan du ikke delta, men likevel ønsker å gi penger til Nepal, vennligst benytt REIS NEPALs kontonummer 1503 61 83133.
Vær raus!
Eller skriv inn reisnepal på mobilen og send til 2090. Din konto blir da belastet for kr 275, identisk med billettprisen. Dette inkluderer fingermat og et glass på ASIA Aker brygge etter filmen.

Kinobilletter finner du her:
https://websale.nfkino.no/book/add?what=ftzkqm

InvitasjonEvrest11Horz

 

Loppemarked på Statholdergaarden!
Flotte Statholdergaarden i Oslo rydder loftet etter total-renovering av kjøkken, søndag 20 september – til inntekt for Nepal!
Hjertelig velkommen kl 14-16 i Rådhusgaten 11, Oslo. I tillegg blir det salg av streetfood, kaker og kaffe!

Alle inntekter går uavkortet til organisasjonen REIS NEPAL, for å hjelpe Nepals reiseliv og ungdom til å gjenreise landet og befolkningens livsgrunnlag. Takk til Bent og Natasha Stiansen!

Det gledes å informere om at hele 33 460 NOK ble samlet inn under Statholdergaardens flotte loppemarked.. Hatten av for Bent og Natasja Stiansen. Og de frivillige ansatte som hjalp til. Imponerende!
OG TAKK på Reis Nepals vegne.

Bent

Raumadagene

Årets første REIS NEPAL auksjon fant sted under den årlige Fjellfestivalen.

Auksjonen fant sted i forbindelse med foredraget om Nepal av nylig hjemkomne David Durkan – «In the wake of the quake.» Auksjonen innbrakte over 12 000 NOK . www.norsk-fjellfestival.no
Men det er ikke bare fjellfolk vi skal samarbeide med, REIS NEPAL ønsker også å vise seg frem med innsamlinger og auksjoner ved andre begivenheter i løpet av året. Tips mottas med takk!

Følg med utover høsten!

donator

Under Raumadagene i juli ga Romsdal Reiseliv og Handel kr 6900 til REIS NEPAL. Initiativet til den generøse gaven kom fra Åndalsnes reiselivssjef Hilde G Bakke.